Werkblad

Werkblad voor kinderen

Laat de kinderen bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk behoort toe aan wie is zoals zij.

De Kinderkring wordt georganiseerd voor kinderen van de basisschool t/m groep 6. Vanaf groep 7 blijven de kinderen de hele dienst in de kerk. Om hen toch de kans te geven tijdens de dienst betrokken te blijven, werd er voor de dienst van West een werkblad voor hen gemaakt. Net als de Kinderkring sloot ook het werkblad aan bij de onderwerpkeuze/ preek van de voorganger.

We hebben gemerkt dat deze vorm niet echt werkt voor deze doelgroep. Ze voelen zich te groot voor een werkblad, of hebben zelf een schrift waarin ze hun eigen impressie van de dienst weergeven. Daarom hebben we ervoor gekozen om met het werkblad in de huidige vorm te stoppen. De kinderen uit groep 6 die voor de zomer de Kinderkring verlieten, hebben hun eigen ‘Preek van de week’ boek gekregen. Natuurlijk kunnen ze die blijven gebruiken.
We zullen er wel voor zorgen dat er een algemeen werkblad in de bakjes bij de ingang van de kerkzaal zit.

Commissie Kind en Kerk (KEK)