Hart op de tong

-ontdek de Psalmen-

Het jaarthema gaat van start! Commissieleden van de NGK, GKv Dalfsen-Oost een West hebben met enkele betrokken bij elkaar gezeten en zij kozen het onderwerp: HART OP DE TONG – ontdek de Psalmen. “De keuze voor de Psalmen is niet toevallig, die gaan namelijk over het hart van ons geloof in allerlei omstandigheden. We verlangen ernaar dat deze oude liederen, door de prediking en bespreking ervan, gaan resoneren in ons eigen hart. Ons doel is dat ze, door Gods Geest die erin spreekt, ons zo raken dat het wordt tot een lied op onze tong. Zing voor de HEER een nieuw lied, zegt Psalm 98: 1”, zegt Renate Mol. Samen met Martijn Kloppenburg, Trienke Drost, Klaske Buiten huis en Henk Soepenberg zal zij het thema verder vorm geven met hulp van predikanten en andere betrokkenen. “We hopen dat dit jaarthema jong en oud aanspreekt en zo voor verbinding zorgt tussen de generaties en kerken, omdat het gaat om de HEER die ons verbindt!”

Op Startzondag 8 september wordt in de morgendiensten het onderwerp geïntroduceerd. Op zondagmorgen 6 oktober 2019 zal de eerste themadienst gaan over de meest voorkomende Psalmen: de lofpsalmen. Zondagmorgen 2 februari 2020 krijgt het genre klaagpsalmen de aandacht in de tweede themadienst en in de derde themadienst op zondagmorgen 15 maart 2020: de koningspsalmen.

Na de drie themadiensten is er gespreksmateriaal beschikbaar. “Het een en ander wordt via postvakken verspreid en er zal een samenvatting van de preek beschikbaar zijn op de websites zodat je deze nog eens na kunt lezen. We moedigen onze Bijbelkringen, wijkkringen, wijkbijeenkomsten, groeigroepen aan om daar gebruik van te maken. De verschillende groepen hebben de vrijheid om te kijken wanneer ze dit kunnen bespreken in de kringen of wijken”, laten de commissieleden weten.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van een Kletspot; een pot met vraagkaartjes waarmee het gesprek over de Psalmen op gang gebracht kan worden. En hou het kerkblad in de gaten! Niet alleen voor verdere informatie over het jaarthema en de activiteiten maar ook om eens te lezen wat (jo)uw broer of zus denkt over een bijzondere psalm voor hem of haar!

Voor vragen kan jij / kunt u mailen met werkgroepgemeentethema@gmail.com

Henk Soepenberg, Klaske Buitenhuis, Renate Mol, Trienke Drost en Martijn Kloppenburg.