Commissie Kerktechniek

De commissie Kerktechniek bestaat uit een aantal disciplines:
1. Facilitair
2. Beamteam
3. KerkTV
4. Audio
5. ICT en algemene zaken

Wie bemensen deze disciplines?
1. De koster, Thijs Goedhart, houdt zich onder andere bezig met facilitaire zaken.
2. Wieger van Asperen leidt het beamteam, bestaande uit vijf personen. Het beamteam draagt er zorg voor dat alle liederen in de diensten gebeamd worden zodat de gemeente mee kan zingen. Ook worden de teksten van de schriftgedeelten gebeamd. Verder een eventuele presentatie van de predikant. In deze tijd van online diensten zorgt het beamteam er voor dat de liedteksten en de schriftgedeelten als ondertiteling in het camerabeeld komen voor de mensen thuis.
3. Erik van Pijkeren stuurt samen met Jan Petter het KerkTV-team aan, dit team bestaat uit 12 personen. KerkTV zorgt voor de beelden die online gepresenteerd worden, zorgt voor de livestream op Kerkomroep en tegenwoordig ook op YouTube. KerkTV zorgt ook voor de regie van de online diensten.
4. Arjen Meijer stuurt de Audio-groep aan, bestaande uit 6 personen waarvan er 2 in opleiding zijn. Het Audio-team is verantwoordelijk voor het geluid in de kerk en in de opnames en de livestreams van diensten. Technisch zijn dat twee gescheiden kanalen, de geluidsversterking in de kerk en hoe het thuis te horen is.
5. Erik van Pijkeren en Jan Petter houden zich bezig met ICT-gerelateerde zaken. Bijvoorbeeld het onderhouden van het netwerk, toegang tot wifi, pc’s, laptops, beamers en meer van dat soort apparatuur.

Dalfsen West had ook een websitecommissie die onder kerktechniek viel, maar die is nu opgegaan in de communicatiecommissie die door de drie kerken worden bemenst. De website van Oost was al onder verantwoording van de communicatiecommissie Oost. Jan Petter is daar ook lid van en houdt zich (samen met Wim Holtrust) met de technische kant van de websites bezig.

Er zijn enorm veel mensen die technische ondersteuning bieden aan de kerkdiensten, want om een kerkdienst bij u thuis op het scherm te krijgen hebben we nodig:
1. Koster
2. Geluidsman
3. Cameraman
4. Beameraar
5. Regisseur
Én: Naast ons als techneuten zijn de muzikanten/voorzangers er ook nog en de stuurgroep Eredienst. Dit zijn aparte commissies die weliswaar buiten onze disciplines vallen, maar waar wij wel veel mee moeten overleggen en wekelijks een avond oefenen.

We snappen dat menigeen door de bomen het bos niet ziet en niet weet bij wie hij/zij moet aankloppen als er vragen zijn, of als er dingen geregeld moeten worden. Dit kan gaan over de meest uiteenlopende zaken. Let wel, het gaat hier om de technische kant van de organisatie, niet over de inhoudelijke kant! Om miscommunicatie te voorkomen zouden we graag alle verzoeken en vragen omtrent de (online) diensten willen ontvangen op een centraal e-mailadres, en dat is beheer@gkvdalfsen.nl