Werkgroep XtrAccent

Het doel van deze werkgroep is de feestvreugde te verhogen, en de Blijde boodschap nog een Xtraccent te geven tijdens een speciale kerkdienst (feesten van het kerkelijk jaar, of jaarthema’s).

Hoe doet de werkgroep dat?
In overleg met de predikant betrekken we meer gemeenteleden (doelgroepen) bij de feestelijke diensten. Bijvoorbeeld door de schriftlezingen laten doen door gemeenteleden jong/oud en door kindermomenten, etc. Maar ook door middel van extra accenten in de dienst en in de kerk aan te brengen. Dit kan zijn zijn: adventskaarsen laten aansteken tijdens het lezen van een gedicht, gemaakt door een gemeentelid. En door soms een extra tintje aan de kerk en hal te geven. Zodat gemeenteleden en gasten al worden betrokken bij het thema als ze de kerk binnen stappen.

Vraag
Misschien heb jij/hebt u het ook wel creatieve ideeën. We werken veel met symbolen. Neem dan snel contact met een van ons op. We vinden meedenkers heel fijn!

Werkgroep XtrAccent- Oost en West
Marieke v Pijkeren-vd Jagt, Margje Jansen, Janet Mol, Clariska Wolters