God is mijn Vader

God is mijn Vader

Artikel 1Ik geloof in God de Vader, de almachtige, Schepper van de hemel en de aarde

God is onze Vader

Vader: dat is heel dichtbij. Een vader die blij is bij je geboorte, die erbij is als je de wereld gaat ontdekken…

God: de Almachtige. Die de aarde heeft gemaakt. De aarde waar wetenschappers al eeuwen onderzoek doen en die nog steeds geheimen te over heeft.

Wij, kleine mensjes en zo’n grote God…. Dat Hij met alles, en ja, ook met ons een bedoeling heeft… Het is voor ons te groot om dat te kunnen begrijpen. We kunnen het alleen geloven. Geloven in en vertrouwen op die God en Vader. Wat een ruimte geeft dat! Het is niet ‘toevallig’ dat wij geboren werden, dat wij elkaar ontmoetten, lief kregen, trouwden en kinderen kregen.God, onze Vader leidde dat zo. Wij zijn belangrijk voor Hem. Ons leven doet ertoe voor Hem. Wij zijn Zijn zorg!Aan zijn hand mogen we elke dag leven, wandelen. O ja, we mogen eigen keuzes maken, maar Hij is er altijd bij. En hoe we ook mis kunnen stappen – hoe vaak gebeurt dat niet – Hij laat nooit los.Zo zoeken we onze weg in het leven. Maar we proberen dat wel altijd in gebed en overleg met Hem. Zo ervoeren we bijvoorbeeld zijn leiding toen we naar Dalfsen verhuisden en daarmee een plek kregen in de kerkgemeenschap.Onze gemeente, zijn gemeente: zoveel verschillende broers en zussen. Voor ons wordt dat zo mooi zichtbaar als we avondmaal vieren. Hoe verschillend we allemaal ook zijn, allemaal horen we bij dezelfde Vader.Wie zou geen kind van die Vader willen zijn? Wij wel! Hij wijst ons de weg, ook al begrijpen wij er soms geen draad van…

Die grote God, Vader van eeuwigheid, voor ons niet te bevatten, staat ook aan het eind van ons leven, ons leven hier op aarde.We zien uit naar de dag, waarop we Hem in de ogen mogen zien en voor altijd ‘thuis’ mogen zijn… bij Vader. Die Vader beschermt ons met Zijn zegen.
Die Vader schenkt ons Zijn glimlach. De Vader kijkt ons liefhebbend in de ogen.
 
Greet en Wim Lengkeek