Duurzaamheid

Het besef groeit dat we zuinig moeten zijn op de aarde. We geven dan geld aan goede doelen, maar als gevraagd wordt je levensstijl aan te passen…? Dat vraagt om het maken van bewuste keuzes. Want als je gelooft dat God de wereld heeft geschapen, waarom zou je dan niet goed voor het milieu zorgen en je daarnaar gedragen? Laten we daarom nadenken over de vraag wat God de Schepper ons te zeggen heeft, en hoe dat verbonden is met de natuur.

LPB media heeft ds. Jeroen Sytsma om medewerking gevraagd:
Ga naar de lezing van ds. Jeroen Sytsma (zijn lezing is de preek uit de landelijke kerkdienst van 4 oktober 2020)
Bekijk het natuurprogramma GAAF waarin hij als vogelaar met presentator Arnold Lassche op pad gaat.
Of Denk eens mee… met Elline de Jong en ds. Jeroen Sytsma: Investeren in het ‘paradijs op aarde’, dat kost je wat. Zonnepanelen aanschaffen, Fairtrade spullen kopen, denken en doen in groene thema’s… Wat zouden eerste, en misschien wel kosteloze, stapjes kunnen zijn? Elline de Jong van De Wonderzolder wil graag graag al spelend de wereld mooier maken en kiest daarom voor de in- en verkoop van eerlijk en duurzaam speelgoed. Zij praat met ds. Jeroen Sytsma over duurzaamheid en rentmeesterschap. Ga naar deze aflevering.
(Gebruikersnaam: Welkom, wachtwoord: Welkom)

Opkijken.nl heeft verdiepende materialen verzameld die te gebruiken zijn bij de programma’s van Beleefmee.nl die deze maand over dit thema gaan. De materialen zijn te vinden in het dossier duurzaamheid.