De vlag kan uit!

Als het Koningsdag is, wappert de vlag. Ook op 4 en 5 mei en op andere belangrijke (feest)dagen vlaggen wij. Bij de kerk wordt de vlag eveneens in de mast gehesen. Maar… wat is het moeilijk om te laten weten dat bijvoorbeeld Hemelvaart als feestdag meer voor ons betekent dan alleen maar een vrije dag. Dat we iets vieren wat ontzettend belangrijk is voor en in ons leven, evenals met Kerst, Goede Vrijdag, Pasen, en Pinksteren. Toch wappert er dan geen vlag… 
Maar nu wel want:

Een aantal jongeren van de Bijbelkringen verzamelden handtekeningen van jongeren, mentoren en andere volwassenen en zij schreven een brief naar de kerkenraad. Na akkoord werd een ontwerpwedstrijd gehouden. Luco Nijkamp is de winnaar van deze wedstrijd en hij legt het ontwerp uit: “Ik heb een poging gewaagd om een vlag te maken die te gebruiken is voor 5 christelijke feestdagen. Dit door middel van passende iconen: 
Kerst – Davidsster; geboorte van Jezus, Zoon van David en verwijzend naar de ster van Bethlehem.
Goede Vrijdag – Het kruis.
Pasen – Het open graf; de steen is weggerold.
Hemelvaart – Jezus opgenomen vanaf de aarde.
Pinksteren – Het vuur van de Geest.
Dit alles onder het motto ‘voor jou’ en eigenlijk ‘liefde/hart voor jou’. Dat laatste sluit weer mooi aan bij onze visie als gemeente(n)!”


Bekijk het filmpje met de uitleg

De vlag werd tijdens de startavond van de 5e en 6e jaars-Bijbelkringen gepresenteerd en de zondag erna, op 27 september, in de mast gehesen zodat de aanwezige gemeenteleden de vlag konden zien wapperen. Tijdens de eerste Bijbelkring-avonden op 29 en 30 september hebben alle jongeren, mentoren en catecheten een traktatie, met daarop de afbeelding van de vlag, aangeboden gekregen. Van de uitleg en het hijsen van de vlag is een filmpje gemaakt om te verspreiden via sociale media. Want we hopen nu natuurlijk dat deze vlag op de feestdagen te zien is… en misschien ook wel bij meer kerken!

Bijbelkringjongeren van de vlaggengroep