Predikant

Laat ik me even voorstellen: ik ben ds. J.W. (Hans) van der Jagt. Sinds 1992 ben ik als predikant verbonden aan de Gereformeerde Kerk in Dalfsen, tot 2011 aan de ongedeelde kerk. Sinds de splitsing in 2012 ben ik predikant in de gemeente in Dalfsen-West. Ik ben getrouwd met Eef en samen hebben we 6 kinderen gekregen, waarvan de jongste, Evert Henk, is overleden. Inmiddels hebben we 7 kleinkinderen om van te genieten. Voordat ik in Dalfsen ging werken was ik 4 jaar predikant in Doetinchem en Doesburg en 7 jaar in Emmeloord.

Inspiratie om mijn werk te doen vind ik in het evangelie dat God zijn Zoon voor mij gegeven. Ik geloof dat de Here Jezus voor mij aan het kruis gestorven is en mijn zonden heeft verzoend. Dit evangelie geef ik graag door in de verkondiging, in catechese en pastoraat. Ons zelf geeft het veel troost dat ook onze Evert Henk door de Here Jezus is gered: hij is bij de Here en we zullen hem eens weerzien.

Een motto in mijn werk is wat in Prediker staat: ‘Werp je brood uit over het water, want je vind het later weer terug.’ (Pred. 11:1) Het predikantswerk is heel gevarieerd. Dat is een aantrekkelijke kant ervan. Maar in alles wat je doet ben je op een of andere manier bezig het evangelie – het brood – uit te strooien. Dat wordt meegenomen op de stroom van het water. Zie je er ooit iets van terug? Volgens de Prediker dus wel. Het Woord van God keert niet vruchteloos terug. Het doet wat God wil (Jes. 55:11).

Naast mijn werk ben ik graag bezig met fotografie. Wie daar iets van wil zien kan op m’n website terecht. Daar zijn ook een aantal preken van mij te vinden en wat artikelen die ik in de kerkelijke pers geschreven heb.
ds. v.d Jagt
ds. J.W. van der Jagt