Samen één! – 2016

hart-vlindersIk praat niet met jou omdat jij niet met mij praat en jij praat niet met mij omdat ik niet met jou praat. Ik groet jou niet omdat je mij niet groet en omdat ik jou niet groet, groet je mij niet. Dat lijkt hogere wiskunde maar toch is het vaak orde van de dag…

Maar in de kerk is het anders: daar delen we ervaringen met elkaar. De naakte waarheid regeert en er is geen enkele ruimte voor geheimen en/of schaamte. Dat is ook nergens voor nodig. Want het blijkt dat we allemaal met dezelfde dingen te maken krijgen in dit leven. En we zijn allemaal, helemaal hetzelfde: kinderen van één Vader!
Toch…?!
Wees eens eerlijk; wat weet u nu werkelijk over degene die naast u in dezelfde kerkbank zit? Hoe goed ken jij de mensen, oud of jong, van jouw kerk nou écht? Wie zijn wij als kerk, als gemeenschap, en wat stralen we naar buiten uit?

Commissie Vorming & Toerusting hoopt het kerk-zijn te stimuleren tot eer van Hem. Ze heeft de opdracht gekregen om te helpen verbinden. Daarom wordt dit naseizoen van 2016 gestart met het gemeentethema: ‘Samen één!’ en we gebruiken het boekje ‘Samen één’ van Dorine Heij. Wij gaan daarin zoveel mogelijk gelijk op met Dalfsen-Oost, die ook dit onderwerp voor de themazondagen heeft gekozen.