Ik geloof

Ik geloofArtikel 8 Ik geloof in de Heilige Geest

De Heilige Geest is samen met God de Vader en God de Zoon echt en eeuwig God. De Geest was er al bij de schepping, de Geest stond aan de wieg van Gods scheppingswerk. De Vader schiep deze wereld, door de Geest komt de schepping tot leven.

Maak maar eens een wandeling in de natuur. Als je die weelde ziet, de afwisseling van de seizoenen, prijs dan de Geest!

De Geest stond ook aan de wieg van Gods verlossingswerk. Door God de Heilige Geest werd Maria zwanger en zij baarde een Zoon. ‘Als ik dit wonder vatten wil, dan wordt mijn geest van eerbied stil.’

Die Geest is ook mij gegeven. Dat is heel persoonlijk. Je kan niet voor een ander geloven, een ander kan niet voor jou geloven. Die Geest is ook mij gegeven, dat betekent dat ik niet de enige ben. Geloven is niet individualistisch. De Heilige Geest brengt de verbinding tot stand met anderen die geloven. En daarom is de kerk, de kerkelijke gemeenschap, de kerkdienst zo belangrijk!

Jan en Grietje Ophoff